almalé és kungfu Rólunk

Zavarba ejtően gyors a Touch ID

Az Apple az iPhone 5s-nél vezette be az ujjlenyomat-olvasót, ami egyébként nem változott valami sokat az iPhone 6-osnál sem: alapvetően tök jól működött eddig is, bár tudott úgy mocskolódni, pontosabban úgy zsírosodni a sok tapogatástól a felület, hogy már nem reagált megfelelően, de ezt egy gyors törléssel mindig orvosolni lehetett.

Gyorsnak éreztük az azonosítást, mert el sem tudtuk képzelni, hogy lehetne gyorsabb. Mostanáig. Aztán megjelent az iPhone 6s:

Tovább olvasom


Lenyomja a laptopokat az iPhone 6s

Jönnek az első tesztek és ezek alapján az egyik legizgalmasabb újdonság a teljesítménye: elvégezték rajta a Geekbench-tesztet, ami 2292 pontot adott az egymagos és 4293 pontot a többmagos módban az A9-esnek.

Ezzel majdnem új rekord állt be az iOS világban, az út kétmagos még az iPad Air hárommagos A8X-át is megközelítette, ami többmagos módban 4527 pontot tudott kiizzadni magából: a különbség immár marginális.

De: van egy ennél izgalmasabb vetülete is az új csipnek!

Tovább olvasom


4K-s videónál számít sokat az iPhone 6s Plus optikai stabilizátora

Ebből következik, hogy full hd-nál nem. 

Pont az történt, amire számítottunk: amikor teljes felbontáson megy a kamera, a 6s Plus optikai képstabilizátora tök jó felvételt készít, a 6s-ben viszont nincs ilyesmi, csak a digitális verzió, ami lényegében a kép széleiből levágva, egy stabil középső pontra koncentrálva állítja elő az élvezhető képest. 4K-n viszont nincs honnan levágni, béna is a végeredmény:

 

De ha átváltunk full hd-ra, akkor a 4K-s maximális felbontáshoz képest már simán van mozgástere az digitális képstabilizátornak, és a két mobil egészen hasonló felvételt készít, ami a technológia csodálatos fejlődését mutatja: pusztán programozással hozzá tudsz adni egy olyan funkciót a készülékedhez, ami fizikailag nincs is benne!

 



Kisebb az iPhone 6s akkumulátora!

Kibelezés után elsőre persze nincs nagy különbség az iPhone 6-oshoz képest, de azért néhány apró eltérést fel lehet fedezni. Az iFixit megtalálta például az új:

  • - Taptic Engine-t
  • - 3D Touch kijelzőt

ééés a legdurvább:

Tovább olvasom


Lényegében hajlíthatatlan az iPhone 6s

Tudtuk előre, hogy ellenállóbb alumíniumot használnak és hogy a kritikus pontokon megerősítették a házat, de arra azért nem számítottunk, hogy az Apple lényegében összerakta a világ legellenállóbb telefonját.

Amikor ugyanis tavaly publikus lett a bandgate, egy rakás másik telefont is kipróbáltak és kiderült, hogy kisebb-nagyobb különbséggel, de azok is hajlanak.

Az iPhone 6s ezzel szemben elpusztíthatatlannak tűnik. Készült most egy videó, amiből kiderül, hogy egy ember akkor se tudja meghajlítani a mobilt, ha nagyon-nagyon erőlködik. Kivéve persze Bud Spencert, ő simán eltörné:

 

Sőt, ketten kellenek ahhoz, hogy minimális deformációt idézzenek elő a házon, viszont a videóban is vázolt helyzet annyira nem életszerű, hogy viszonylag nyugodtan ki lehet jelenteni, az iPhone 6s a piac Terminátora. Nézzétek csak:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása