Jönnek az első tesztek és ezek alapján az egyik legizgalmasabb újdonság a teljesítménye: elvégezték rajta a Geekbench-tesztet, ami 2292 pontot adott az egymagos és 4293 pontot a többmagos módban az A9-esnek.

Ezzel majdnem új rekord állt be az iOS világban, az út kétmagos még az iPad Air hárommagos A8X-át is megközelítette, ami többmagos módban 4527 pontot tudott kiizzadni magából: a különbség immár marginális.

De: van egy ennél izgalmasabb vetülete is az új csipnek!

Az A9-es ugyanis lényegében olyan gyors, mint a retinás MacBook Broadwell-processzora, ami 4464 pontot ért el ugyanezen a teszten. Nyilván a Geekbench nem modellez le minden helyzetet tökéletesen, de az látszik, hogy nyers erő tekintetében az Apple már megérkezett a hagyományos számítógépek vadászterületére a kis ARM-csipjeivel.

De az iPhone-ban nemcsak a processzor bika, hanem a memória is: kiderült, hogy a 2 giga memória, ami a mobilba került, LPDDR4-es, szóval a piacon elérhető legújabb, ami 3200 Mb/s-os adatátviteli sebességéve pont kétszer olyan gyors, mint az elődje, az LPDDR3-as, miközben kevesebbet fogyaszt annál.

Ezeknek is köszönhető, hogy sima, életszerű helyzetekben is érezhetően lenyomja az iPhone 6s a 6-ost.

 

Éljen!