A Digitimes - nem a legmegbízhatóbb pletykaforrások egyike - azt állítja, hogy az Apple 2016 első felében nekiáll gyártani az új Apple TV-t. Tudom, a mostani is csak nemrég jelent meg, bár tegyük hozzá: nagy késéssel jött az eredeti tervekhez képest, így a következő generáció előkészítés egyáltalán nem ördögtől való gondolat.

apple-tv-siri-2.png

Állítólag az ötödik generáció drámai gyorsulást hoz majd az elődjéhez képest. Ami szintén drámai gyorsulást hozott, hiszen az A5-öst váltotta idén A8-as SoC-re az Apple. Igaz, hogy az A8 meg már tavalyi modell, így a következő set top box megkaphatná akár az iPad Pro A9X-ét is. Na, az hasítana.

De az új Apple TV egyébként szintén nem önmagában lenne nagy durranás: ahogy idén a fejlesztői SDK, jövőre az Apple videós streaming szolgáltatása lehetne az a szoftveres plusz, ami ellenállhatatlanná tenné a kis dögöt.

Erre azonban kár várni: ha fél év múlva el is startol az új gép, mondjuk egy év múlva érkeznek meg azok az appok, amik kihasználják a teljesítményben rejlő különbségeket. Vagy még akkor sem. Szóval ha Apple TV-t kapsz karácsonyra, nyugodtan örülj neki.