A történet Deric White-ról szól, a férfiről, aki nem hisz a biztonsági mentésekben és a felhő alapú szolgáltatásokban. Deric White-ról, aki szeret veszélyesen élni, és az adatait egyetlen helyen tárolni: az iPhone-ján.

Deric White-ról, aki bevitte a telefonját az Apple szervizébe, mert rossz volt, és amikor visszakapta megjavítva, zokogásban tört ki. 

A telefonjáról ugyanis eltűntek az adatok a szervizben! Restore-olták!

A Sun-nak még nyilatkozott is szegény, elmondta, hogy "az élete volt azon a telefonon". 15 év alatt összegyűjtött kontaktok listája (2007 előtt nyilván papíron vezette), és egy rakás kép, videó. Ahogy a férfi elmesélte, az egyik ilyen pótolhatatlan felvételt a nászútjukon készítettek, és a videón egy teknős harap a férfi kezébe. 

Az Apple Store szervize - kissé kegyetlenül - a készülék visszaadása után kérdezte csak meg, hogy van-e mentésük a készüléken található adatokról. Ekkor kezdtek el sírni.

Aztán hazavánszorogtak, és megbeszélték, hogy 5000 font kártérítést kérnek az Apple-től emiatt, mégpedig azért, hogy - nem találnátok ki - újra elmenjenek nászútra, és végigfotózhassák. Szerintem még azt a rohadék teknőst is megkeresnék.

Találjátok ki, mit történt: megítéltek nekik 1500 fontot, több mint 500 ezer forintnyi összeget. 

A 68 éves White úgy érezte, helyreállt az igazság, és így utólag úgy érezte, hozzá kell tennie: mindannyiunkért tette. Hogy ne szarakodhassanak velünk többé. Ők.

screen_shot_2015-12-02_at_09_44_45.png