Az Apple a héten elérhetővé tette a kanadai és ausztrál American Express felhasználóknak is a szolgáltatást, így az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal együtt már négy országban érhető el az Apple Pay - és rövidesen a spanyol, szingapúri és Hong-Kong-i júzerek is megkapják.

A nyitás hatására az Apple készített egy videót, ami lassan és érthetően magyarázza el, mire alkalmas ez a szolgáltatás, és hogyan kell használni.

 

A vicc az, hogy miközben sokan úgy hisszük, hogy az Apple Pay-hez szükséges infrastruktúra Európában, de legalábbis Magyarországon biztosan nincs kiépítve, a helyzet pont fordított: ha engedélyeznék náluk a szolgáltatást, valószínűleg arányaiban több helyen lehetne vele fizetni, mint az Egyesült Államokban.

Az Apple Pay-hez szükséges PayPass ugyanis baromi széles körben elterjedt.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Hát azt, hogy ha egy amerikai vagy egy brit érkezik Magyarországra, az simán tudja használni az iPhone-ját fizetéskor. Nem elméletben, hanem a gyakorlatban is.

Sőt, ha szerzel egy amerikai bankkártyát és azt regisztrálod a telefonba, te is fizethetsz bele. A gond az, hogy az Apple még nem egyezett meg az európai bankokkal, és amíg erre nem kerül sor, addig nem is lesz nálunk Apple Pay.