A Cult of Mac végzett egy első látásra tök értelmetlen kísérletet: a szerző fogta az iPhone 6 Plus mobilját és megnézte, mennyi idő alatt merül le normál körülmények közt: mindig körülbelül 12 órát kapott.

Aztán bekapcsolta az Airplane mode-ot, a Ne zavarj-üzemmódot és a Low Power mode-ot, újra elvégezte az egész napos tesztet és tádám:

21 óra lett az üzemidő.

Igazatok van abban, hogy ennyi idővel ki is kapcsolhatta volna a mobilt és akkor az egy hétig is ellett volna egyetlen feltöltéssel, hiszen a fenti beállításokkal az iPhone-t nem lehet hívni, nem lehet vele netezni, egyáltalán semmit sem lehet vele csinálni, amihez hálózat kell. Éppen ezért életszerűtlen az a szitu, amit a szerző vázolt, hogy amikor idegenben kell aludnod, és nincs veled a töltőd, válaszd a fenti beállításokat és nyersz valamennyi üzemidőt: ilyen helyzetben alvás közben sokkal jobb ötlet kikapcsolni a mobilt.

img_0241-780x296.png

img_0245-780x349.png

img_0243-780x639.png

Viszont ha tárgyaláson ülsz, esetleg újságíróként jegyzetelsz, vagy bármi olyan csinálsz, ami közben a mobil offline képességeit akarod használni, de úgysem veheted fel a hívásokat vagy netezhetsz, segíthetnek a fentiek megnövelni az üzemidőt.

Én például az Xtraktor-epizódok felvétele közben az iPhone-omba dugom a csíptetős mikrofont, szóval a mobil rögzíti a hangot, így eleve nem telefonálhatok vele, mert az megszakítja a felvételt és amúgy is belecsipog a jelenetbe. A másik, amire használom ilyenkor a mobilt, az a forgatókönyv átnézése. Alapvetően mindkettő offline feladat, amikben nemhogy akadályoz, de direkt segít az iPhone leválasztása a hálózatról és meg tudom erősíteni, hogy akármeddig olvasgatom a képernyőn a forgatókönyvet, akármennyi hangot veszek fel, nagyon-nagyon lassan merül a telefon a fenti beállításokkal.