Csendes forradalom indult Ázsiában, Japán az első ország a világon, ahol egy szolgáltató, konkrétan az au elfogadta az Apple SIM-et.

screen-shot-2015-11-17-at-11-02-35-am.png

A konstrukció lényege, hogy az új kártyával nem kell cserélgetned a SIM-eket, ha más szolgáltatóhoz mennél, esetleg roaming közben a célország előfizetését használnád, elég csak az eszközben lévő kártyára beállítani a funkciót, és máris hasíthatsz. Mivel egyelőre csak az au-nevű szolgáltatónál érhető el az Apple SIM, nincs hova migrálni vele, szóval pont a funkció lényege nem érhető el, de amint sikerül akárcsak még egy mobilcéget bevonni a buliba, ki lehet próbálni, hogyan muzsikál a cucc.

Nyilván az lenne a jó, ha a világ összes telkóvállalatát be lehetne rántani, és akkor a szolgáltatóváltás csak egy kattintás lenne, illetve használhatnád a filléres percdíjakat és mobilnetet, amikor például az Egyesült Államokban nyaralsz, de hosszú idő lesz az összes multicéget rábeszélni a csatlakozásra.

Amit mondjuk pont az Apple-nek meg kell értenie, hiszen ha mobilszolgáltató lenne a cupertinói cég, nemhogy ezt a projektet utasítaná el, de valószínűleg olyan SIM-kártyája lenne, ami csak egyféle mobilba jó.