Mert kell, azért. 

A feleségemnek például pont most vettük meg az 5s-t, miután az iCentre-ben jó húszezer forinttal leárazták, és amint elkezdte használni

  1. beleszeretett
  2. megkérdezte, hogy ebben a méretben mi a legújabb

És akkor elmondtam neki, hogy az, amit a kezébe fog. És most tökre örül, meg minden, de kicsit szorongó típus, szóval egyből rákérdezett, hogy akkor mi lesz vele, amikor ez a mobil négy év múlva elfogy alóla. Én meg csak széttártam a karjaimat.

Szóval van egy rakás ember, aki nem spórolásból, hanem a mérete miatt választja a 4 colos iPhone-t, és őket az sem vigasztalja majd, ha egy nap 150 ezer alatt lehet megvásárolni a 6-os, vagy a 6 Plust, nekik ez a méret kell.

4-inch-iphone-6.jpg

Éppen ezért fantasztikus hír, hogy a témában megnyilatkozott Ming-Orákulum-Chi Kuo, az Apple pletykák legnagyobb őre, minden titkok tudója:

A fickó szerint 2016. első felében befuthat a mobil, szóval nem is kell kibekkelni a szokásos őszi startig, aminek egyébként lenne stratégiai értelme: ha tényleg A9-es processzor kerül bele, szóval az, ami a 6s-be, akkor teljesen felesleges szeptemberig várni a premierrel, amikor úgyis mindenki az A10-essel szerelt iPhone 7-ről fog beszélni és amikor tök elavultnak tűnne már az apróság.

Jövő tavasszal viszont még el lehetne mondani, hogy az aktuálisan elérhető legerősebb hardverrel szerelt mobil került a boltokba és az ebben a teljesítménykategóriában új mérettel hype-olni is lehetne a tavaszra azért már elfáradó modelcsaládot.

Ja, és valószínűleg fém burkolata lesz a mobilnak, nem műanyag, mint a csicska 5c-nek, szóval az Apple üzenete is az, hogy ez egy komoly telefon, csak kisebb. 

Szerintem sokan durrantanának pezsgőt a hírre.