Dobpergés! Tim Cook maga jelentette be, személyesen, a saját szájával mondta, hogy az új Apple TV jövő héten a boltokba kerül. Az első rendeléseket október 26-án veszik fel és a hét második felében meg is érkeznek a júzerekhez a kicsit kövérke dobozok.

A cucc érdekessége az előző generációhoz képest bivalyerős A8-as processzor, ami az iPhone 6-osban debütált, és aminél egyébként egy sokkal erősebb szörnyet, az iPad Pro A9X-ét is bele lehetett volna gyömöszölni a házba, de az Apple inkább azt mondta, hogy kapjuk be.

appletv-4g_remote.jpg

Mindegy, a gyorsulás így is látványos lesz, főleg azért, mert végre kapunk olyan programokat, amik képesek lesznek terhelni a processzort, hiszen az új Apple TV hozzáférést kap az App Store-hoz és végre a tévénken is játszhatunk az iOS-es játékokkal. Ennek eleinte nem lesz sok jelentősége, de amint jönnek a faszábbnál faszább kontrollerek és amint megjelennek az Apple TV-re is optimalizált játékok, izgalmas korszak következik.

Főleg, ha az A-sorozat ebben az ütemben erősödik, és az Apple TV is az iPhone-hoz vagy iPadhez hasonló ütem szerint fejlődik majd, évről-évre erősebb hardverrel és több lehetőséggel. Ez a forgatókönyv tűnik egyébként a legéletképesebbnek.

Természetesen amint hivatalosan is megjelenik a cucc, jön róla a videótesztünk.