Tim Cook sokat beszélt tegnap, ebből kiderült például az is, hogy jelenleg 8,5 millió ingyenes felhasználója van a szolgáltatásnak, ők tehát még az első három hónapos periódusban vannak, 6,5 millióan azonban már fizetnek az unlimited zenéért.

apple-music-android-970x0-1-970x646.jpg

Vegyük észre, hogy augusztusban még 11 millióan próbálgatták az Apple Musicot, ami azt jelenti, hogy kábé minden második ember maradt az ingyenes periódus után, vagy felejtette el lemondani a szolgáltatást, amikor az hirtelen fizetősre váltott. Ha a trendek maradnak, akkor a jelenlegi 8,5 milliós trial-tábort figyelembe véve elég gyorsan tízmilliósra bővülhet a fizetős csapat, amin nem is olyan rossz: a Spotify-nak jelenleg 20 millió előfizetője van, az Apple ennek a felét hozta össze néhány hónap alatt, úgy, hogy az androidos tábor még meg sem lett csáklyázva ingyenes időszakkal.

Más szempontból nézve persze a fenti szám töredéke annak, ahány kompatibilis Apple-eszköz van használatban, szóval a potenciális vásárlókénak. Én mondjuk előfizető lettem, bár utoljára szerintem három hónapja használtam a szolgáltatást, miután Mirivel, Ádámmal és Tamással Firenzében forgattunk, és Toszkánában autózgatva Ádámra rájött, hogy szeretné meghallgatni Stevie Wondertől a Part-Time Lovert. Meghallgattuk.

 

Veletek mi a helyzet?