Ha nem utálná egy rakás érintett fél a mozit, azt gondolnám, hogy tudatos reklámkampány folyik, ennél nagyobb hype-ot legalábbis nehéz lenne a Danny Boyle-rendezte film körül csapni.

Mondom a lényeget: Tim Cook ugye már alaposan kiakadt egyszer. Erre jött az a hír, hogy Jobs özvegye, Laurene Powel is kiakadt.

Eddig azonban nem ismertük a kiakadása mélységeit, amik durvábbak, mint gondoltuk!

Laurene ugyanis nemcsak egyszerűen rögzítette, hogy a könyv, ami alapján készül a film, hamis képet fest a leírtaknál egyébként sokkal rendesebb, melegszívűbb férjéről, de nagyon úgy tűnik, hogy konkrétan megpróbálta ellehetetleníteni a forgatást. A Hollywood Reporter szerint a címszerepekre korábban esélyes Christian Bale és Leonardo DiCaprio nem véletlenül dobták vissza a forgatókönyvet, hanem Jobs özvegyének határozott kérésére.

“Laurene Jobs a legelejétől megpróbálta kinyírni a filmet. Felhívta DiCapriót és arra kérte, ne vállalja. Aztán felhívta Bale-t és arra kérte, ő se vállalja” - mondta el egy magát megnevezni nem akaró forrás a lapnak, és egy, a Sony-nál dolgozó belső ember is megerősítette, hogy voltak ilyen hívások.

Közben Jony Ive is felült a csináljuk a hype-ot hullámvasútra: bejelentette, hogy retteg attól, hogy a film hamis képet fest korábbi főnökéről és barátjáról.

Itt is épp retteg:

ap100127135877-640x426.jpg

Mondjuk lassan kénytelenek leszünk elfogadni, hogy az Isaacson-könyv, és a könyv alapján készült film eléggé félrement, mert Jony szerint eddig kábé csak Jobs gyerekei, lányai, özvegye és legjobb barátai állították, hogy az egész rohadtul nem stimmel, és lehet, hogy sikerült bemutatni a vezér egyik arcát, de ez a jelek szerint baromira messze van attól, hogy hiteles képet alkossunk Jobsról.