Azt egészen nyugodtan ki merem jelenteni, hogy az iPhone 6-tal legalábbis problémásabb lett a történet: sok a lagolás, az értelmezhetetlen szaggatás, a váratlan reakció és az üzemidő sem nőtt annyit, hogy az kompenzálná a furcsaságokat, szóval lehet, hogy hibajavításnak szánták az iOS 9-cest, de nagyon úgy tűnik, hogy az orvosok végül

az egészséges lábat vágták le véletlenül.

De mi a helyzet a korábbi modellekkel? Az iPhone 4s-sel, az 5-össel és az 5s-sel? Az iAppleBytes telepítette mind a háromra a tegnap megjelent legfrissebb iOS-t, a 9.0.1-est és összehasonlította őket az eleve problémás 8.4.1-est futó mobilokkal, hogy kiderüljön, melyik a gyorsabb.

Ebből a három videóból megtudhatod, érdemes-e frissíteni:

 

 

 

Aki nem akar végignézni fél óra applikációindítást, annak leírom, hogy mindhárom készülék lassabb lett a frissítés után, a 4s érezhetően, az 5-ös kicsit, az 5s alig észrevehetően. A bootidő sokat nőtt, de ez kit érdekel, a programok indítása a generációkon visszafele ugrálva lesz szembetűnően szöszmötölősebb, vannak reszponzívitásgondok, de a Siri például mindhárom modellen fürgébb lett.

Röviden összefoglalva valódi probléma csak a 2011-es 4s-en jelentkezik, de például annak is lehet örülni, hogy egy négyéves mobilra felmegy egyáltalán az OS, és azért ott sincs katasztrófa.