Szóval viszonylag keveseket érdekel, vagy legalábbis keveseket érint, de megjelent az óra új operációs rendszere, amit némi szívás és egy órányi kísérletezést követően fel is tudtam telepíteni.

Amire figyelni kell:

  • - a Watch legyen töltőn és legyen legalább 50 százalékos a töltöttsége
  • - Ha az iPhone nem tud csatlakozni a szerverhez (ugyanis a mobilról megy a telepítés), újra kell indítani

Újra kell indítani.

Írtam már, hogy rövidesen lesz egy bemutatóvideó az órával töltött másfél hónapomról (Szabolcsnak továbbra is hála, hogy megteremtette a lehetőséget és kölcsön adta a sajátját), csak előtte még ugye iPhone 6s-ről meg hasonlókról kell forgatni, elöljáróban annyit, hogy nem változott meg az életem és ezen a WatchOS 2 sem változtatott sokat.

Megjelent pár tényleg tök jelentéktelen apróság, új háttérképek, mondom ÚJ HÁTTÉRKÉPEK, van landscape mód kikapcsolt állapotban, amit persze nehéz értelmezni egy négyzet alakú eszköznél és a digitális korona tekergetésével meg tudod nézni, hogy mi van ütemezve holnapra, vagy akármikorra.

img_6695.JPG

Ennél sokkal fontosabb, hogy végre közvetlenül az órára is lehet telepíteni a külső fejlesztők alkalmazásait és nem az iPhone-ról tölt át mindent a cucc, amitől jellemzően lassú lett a Watch, egyebek közt ezért sem kelthette prémiumtermék benyomását.

Egyelőre azonban nincs tele kompatibilis alkalmazásokkal a Store, talán ha egy tucatnyi van, szóval az operációs rendszer telepítése után nagy változásra nem érdemes számítani. Talán majd idővel.

Nem, továbbra sem gondolom ez különösebben kiforrott terméknek az Apple Watch-ot, amit tömegeknek lenne érdemes megvásárolni, de az okokat és a miérteket egy videóban fogom majd elmesélni néhány hét múlva.