Bár a legtöbb részlet még homályban, néhány infó azért arra utal, hogy böszme egy dögöt rakott össze az Apple. Ott van ugye az A9X processzor, ami az eleve nagyon kemény A8X-re rak licitál rá elég sokat, a grafikus teljesítmény például a duplájára nőtt.

14218-9574-ipadpro-editingbeach-l.jpg

És simán lehet, hogy ugyanez történt a memóriával is:

bár semmi hivatalos nem jelent meg, az Adobe oldalán egy rövid ideig 4 gigabájt szerepelt a specifikációlistában. Ezt aztán eltüntették az oldalról, de gyanús, hogy a demózáshoz is használt egyik legnagyobb partner nem tévedett, inkább csak kikotyogott.

A másik hír ezzel kapcsolatban a háttértárat érinti: állítólag valami spéci irányítót fejlesztett hozzá az Apple, aminek köszönhetően szédületesen gyors lesz, méghozzá azért, hogy a 4K-s videók vagy az óriásfotók betöltése is villámgyors legyen.

A fentiek mellett kevésbé tűnik érdekesnek, pedig többeket érint az iPad mini premierje: a kis dög egy rakás új funkciót kapott, például megérkezett az iOS 9 összes miltitasking képessége a tabletre. 

ipad-mini-4-camera-100613751-large.png

Ezt egyebek mellett az A8-as csip felbukkanása tette lehetővé, ami hetven százalékkal nagyobb grafikus teljesítményre képes, mint ami az iPad mini 3-asban volt. További jóság: ebben a tabletben is megjelent az M8-as processzor, ami finomabban érzékeli a mozgásokat, és ez játék közben is jól jöhet.

Közben a cucc 18 százalékkal vékonyabb lett elődjénél és további 30 grammal könnyebb annál, lassan el is fog fogyni, miközben a hátsó kamera 5-ről 8 megapixelesre nőtt és már 120 képkockás videókat is fel lehet venni vele.