Megvolt a nagy összefoglaló, a bemutatóvideó, lássuk, mi derült ki az új iPhone-okról az elmúlt másfél napban.

 

Például az, hogy az M-mozgásérzékelős processzor már nem külön csip többé az alaplapon, hanem bekerült a szupergyors és szuperhatékony A9-esbe. Ez a csip ugye 70-90 százalékkal gyorsabb az elődjénél, ami azt jelenti, hogy két maggal kábé arra a teljesítményre képes, mint az iPad Air 2 hárommagosa, vagy a konkurens androidos mobilok nyolcmagosa.

A fenti integrálás egy okból nagyon jó:

Lehetővé teszi az M9-es folyamatos használatát drámai fogyasztás nélkül, szóval az új iPhone jobban tudja majd követni a mozgásodat, mint az elődök, és ugyanez teszi lehetővé, hogy az iPhone 6s-sorozat azonnal ugorjon, amint kimondod, hogy Hé, Siri - ezentúl nem kell gombot nyomnod, meghallja és reagál, bár őszintén nem értem, hogy ennek mi köze van az M9-hez. Mindenesetre ezt az összefüggést vázolják a hírek. 

Közben megjelent egy reklámvideó is, amiből kiderül, hogy az Apple a 3D Touch-funkciót tartja az új iPhone legnagyobb jóságának, most már tényleg érdekel, milyen ez a cucc használat közben:

 

Kiderült az is, hogy bár az Egyesült Államokban a mobil ára változatlan marad, Európában például 40 euróval, 12,5 ezer forinttal többet kell majd fizetni érte, mint a korábbi modellért. A hazai premierről még nincsenek hírek, mindenesetre a bemutató napján jött egy levél a Vodafone-tól, amiből kiderül, hogy amint lehet, nekiállnak a forgalmazásnak és a T-Mobile is közzétett egy Twitter-üzenetet:

Kiderült azt is, hogy az új mobil kevéssel, de nagyobb és nehezebb az előzőnél, tizedmilliméterekről és 14 grammról beszélünk, de valószínűleg ez volt az ára annak, hogy a ház ellenállóbb, hajlíthatatlanabb legyen.

Aztán itt van néhány hasznos infó a 4K-s videókról is, hát igen, hasonló képkockaszám mellett kábé háromszor annyi helyet foglal el, mint a full HD, érdemes lesz a nagyobb tárolókapacitású modellek felé kacsingatni:

screen-shot-2015-09-10-at-1-14-46-pm.png

Amint van valami, jelentkezünk, kommentben meg írjátok le, ha ti futottatok bele valami eltitkolt IGAZSÁGBA!