Két álláspont is van ezzel kapcsolatban. Az Apple szerint szupersikeres a szolgáltatás, hiszen eddig csak a felhasználók 21 százaléka kapcsolata azt ki, ennyien voltak azok, akik nem kívánták a fizetős szakaszban is használni az Apple Musicot.

20140818_apple-music_0011-780x520.jpg

Tegyük hozzá, hogy a három hónapos ingyenes időszak még vastagon tart, szóval az utolsó pillanatban még nagyon sokan lemorzsolódhatnak abból a 79 százalékból: eddig valószínűleg csak azok húzták off-ra a csúszkát, akiket kimondottan idegesített az Apple Music, később jönnek majd azok, akik csak fizetni nem szeretnének érte.

Ugyanakkor a MusicWatch felmérése tök más számokat mutat.

Ezek szerint azok közül, akik bekapcsolták a szolgáltatást, 48 százalék már ki is kapcsolata azt - tegyük hozzá, hogy ez csak egy felmérés, az Apple meg hiteles, belső statisztikákból dolgozik és tételezzük fel egy pillanatra, hogy nincs oka hazudni. 

Egyébként a MusicWatch is úgy látja, hogy akik maradtak az ingyenes időszakban, azoknak a 64 százaléka nagy valószínűséggel marad az Apple Musicon belül akkor is, amikor már fizetni kell érte. Ami itthon egyébként havi 1500 forintba fog fájni nekünk, az Egyesült Államokban meg kétszer ennyibe.

Veletek mi a helyzet, milyen döntést fogtok hozni. Használjátok egyáltalán?