De tényleg, pedig elkezdték már a földet hányni szerencsétlenre, megírták a gyászbeszédet, miközben persze még árulták az Apple valaha volt legfényesebben ragyogó csillagát, de már évek óta hozzá sem nyúltak a kínálathoz, szóval nem is nagyon lehetett érteni, ki veszi még ezeket egyáltalán.

Na de!

Megjelent az Apple Music és ez megváltoztatott mindent. A kaliforniaiak elhatározták, hogy minden létező csatornán népszerűsítik a szolgáltatást, amihez szükségük van a zenelejátszók támogatására is, ezért várhatóan július 14-én frissítik a teljes kínálatot touchtól nanón át shuffle-ig.

macgpic-1436531708-266962643161460-op.jpg

Elsősorban új színek érkeznek, de a touch ennél komolyabb update-et kap, méghozzá új, 64 bites processzort. Az upgrade komolyságára utal a kódnévváltozás, a nano neve n31-ről n31a-ra változik, a shuffle-é n12b-ről n12d-re, míg az iPod touch-é (touché, haha!) n78-ról n102-re, ami egy lényegesen komolyabb fejlesztést feltételez. 

Nagy kérdés persze, hogy mi lesz hosszútávon az iPoddal, de a mostani fejlesztés kitolhatja valamelyest a család életét, vagy agóniáját, attól függ, honnan nézzük. A touch újra érdekessé válhat az erősebb processzorral, miközben a nano és a shuffle új színei kevésbé tűnnek forradalminak, de ha a cél valóban az Apple Music népszerűsítése, akkor simán lehet, hogy valami pofátlanul jó árazással áll majd elő az Apple, hogy könnyebben tudja teríteni az anyagot.