A januári CES-en jelentette be a Kenwood a CarPlay-kompatibilis lejátszóját, amit utólag is beépíthetsz az autódba, hogy az képes legyen kommunikálni az iPhone-nal. Telepítés után navigáció, zenelejátszás, mindenféle iPhone-os funkció elérhető lesz a kocsidban a nagy kijelzőn keresztül, ami alapvetően jó, viszont az árak egy kicsit magasak.

Elég magasak.

A Kenwood két modellt dobott piacra, mindkettő támogatja a CarPlay mellett az Andoid Autót is, DDX9702S és a DDX9902S 900 és 950 dollárba kerül. Ami azt jelenti, hogy mire ide befutnak, áfával együtt minimum 320-330 ezer forintba fognak kerülni, bár az is igaz, hogy az Amazonról rendelve már 750 dolcsiért megkaparinthatjátok az eszközt.

image_product02_big1.jpg

A 6,95 colos kijelzővel szerelt modellek egyébként egy rakás pluszfunkciót is tudnak a CarPlay-en túl, hd-rádió-kompatibilisek, vagy hdmi bemenet, le tudja játszani a dvd-ket és találsz benne Sirius szatellitrádió támogatást is.

Egész eddig valahogy nem hozott lázba ez a lehetőség, de most elkezdett érdekelni. Főleg, hogy itthon már százezer forintért kapsz olyan Pioneer-fejegységet, ami tudja a CarPlay-t.