Úr Isten, mit húzok ezzel magamra.

A blogunknak ezennel vége.

Kinyírja a kommentkommandó.

Ne a rossz hír hozóját büntessétek!

Én nem alkotója, csupán szállítója vagyok a tanulmánynak.

Na szóval: megjelent egy cikk a Registeren és a Cult of Androidon, értitek, egy androidos oldalon, a túloldalon, nem mi terjesztjük az ilyesmit, szóval itt van egy cikk, amiből kiderül, hogy minél gazdagabb egy ország, annál nagyobb az iOS piaci részesedése, minél szegényebb, annál jobban jön fel az Android. De ez a képlet nemcsak az országok, hanem a személyek viszonylatában is érvényes: ha gazdagabb vagy, inkább veszel iPhone-t, ha szegényebb, Androidot.

apple-android-battle-940x635.jpg

Szóval a gazdag országok gazdagjai inkább iOS-t használnak, a szegény országok szegényei meg… nem. Ami persze logikus, hiszen az Apple csak a csúcskategóriában mozog, Androidból meg filléres készülékeket is kapsz, ettől függetlenül androidos készülékből is vannak bőven méregdrágák, szóval a szupergazdagok közt is lehetne népszerű a platform.

De nem az.

A tanulmány mondjuk élesen egybevág azzal a számmal, amiről múlt héten írt Ádám: 75. A Google mobil bevételeinek 75 százaléka származik az iOS platformról, miközben a piaci részesedése csak kábé 15 százalékos, szóval vagy a pénzügyi szorzó 15-szörös, vagy a reklámkattintási kedv. 

Lényeg, hogy az olyan szegény országokban, mint Egyiptom meg India, 90 százalék körül jár az Android piaci részesedése, míg mondjuk Dániában, Norvégiában vagy Tajvanon csak 20-30 százaléknál jár a platform.

Nem tehetek róla!