A héten kiakasztó hármas hírt adtunk közzé itt a blogon: az Apple eléggé felhúzta a lapkiadókat, a zenészeket és a biztonsági szakembereket is, egy nap alatt. Az első kategória az opt-out tartalomelszívási felkérés miatt rágtak be, a zenészek azért, mert Anton Newcombe a Twitteren mesélte el, hogy akinek nem tetszik a három hónapos ingyen Apple Radio, annak a cég leveszi a zenéjét az iTunes Store-ból is. A hackerek pedig azért néztek értetlenül a cégre, mert egy nyilvánvaló biztonsági hibát nyolc hónapig nem javított az Apple.

A három vádból kettőnél megszólalt az Apple.

482ed4b3-fa99-4ede-83e6-d108a0985759-620x372.jpeg

Egyrészt tagadták egy Rolling Store-nal folytatott beszélgetés során, hogy a zenészeket kirúgnák az iTunes Store-ból, amennyiben nem írják alá az Apple Radiós szerződést. Erről nem tudunk többet mondani, vagyis fogalmunk sincs, hogy Anton Newcombe értett félre valamit, az Apple fogalmazott kétértelműen az elijesztés miatt, vagy egyszerűen csak visszakoznak Cupertinóban.

A nyolc hónapja rohadtul ráérő XARA biztonsági rést is hirtelen befoltozták szerver oldalon, és további patch-ek várhatóak a készülékeken is. Nem értem, miért kellett ezt megvárni, miért nem lehet odamenni a hibát bejelentő biztonsági szakemberekhez, megrázni a kezüket, átadni egy borítékot, és velük együtt, a felfedezés napján megoldani a kérdést. 

Miért kell megvárni a rossz sajtót? Az már rossz marad, akármit csinálsz.

Arra egyelőre nem jött válasz, miért gondolják az Apple-nél, hogy szabadon elvehetik mások szellemi tulajdonát (cikkeket), és saját csatornán kitehetik bevételt remélve, egészen addig, amíg kifejezetten meg nem tiltják ezt nekik a szellemi tulajdon birtokosai.