Két hónappal az első modell megjelenése után, és két nappal azt követően, hogy már az Apple Store-okban is lehet kapni az Apple okosóráját, máris itt vannak a pletykák a következő modellről.

img_1680.jpg

Ezt beszélik:

2016

A készülék jövőre jelenne meg. Ez elsőre triviálisnak tűnhet, de nem az. Egyáltalán nem tudjuk, milyen termékfrissítési ciklus optimális ennél az eszköznél, annak ellenére, hogy sejtjük: a vékonyodás egy óra esetében eléggé döntő tényező lenne a vásárláskor.

FaceTime

Állítólag egy FaceTime kamera is helyet kapna az Apple Watch 2 előlapján, így videochatelni is tudnánk, a csuklónkról indítva, vagy ott fogadva a hívást. A FaceTime Audio hívásokra is válaszolhatunk az Apple Watch-ról a tervek szerint. 

Szabadság

Egy olyan vezeték nélküli kommunikációs rendszert vezetnének be, aminek segítségével az Apple Watch képes függetlenebbé válni az iPhone-tól. Egy új chipset kerülne a készülékbe, hogy a telefon nélkül is levelezhessünk, megnézhessük az időjárást és így tovább. Az Apple Watch továbbra is kéri majd a telefont nagyobb adatcsomagok vagy szoftverfrissítés esetén, de alapvető funkciókat egyedül is képes lesz ellátni. 

Find my Watch

Ez is lesz, az új wifi chipnek köszönhetően. 

Változatlan akksi élettartam

Az Apple állítólag elégedett az Apple Watch akksijával, mivel a vásárlók is elégedettek. Egy átlagos júzer 30-40 százalékos töltöttségi szinten fejezi be a napot, ekkor köti rá a konnektorra az órát. 30-40 százalék pedig kevés ahhoz, hogy két teljes napra felhozzák Cupertinóban, ahhoz meg sok, hogy bőven legyen benne tartalék. Ha a vásárlók megszokják, hogy minden este tölteni kell az órát, és ez oké nekik, az Apple tehet be új, energiazabáló ficsöröket, miközben növeli az akku kapacitását, és csökkenti az alap programok energiaigényét. A cél, hogy változatlan élettartam legyen, több képességgel.

Új verziók

Az Apple állítólag új modelleket tervez bevezetni a Sport és az Edition mellett, Így például a legdrágább Apple Watch modell és a belépő szintű Edition közé férne még egy sor cucc szerintük. 1000 és 10.000 dollár is között lenne tehát lehetőség. Valószínűleg ezt új, aranynál olcsóbb, rozsdamentes acélnál drágább fémek bevonásával ejtenék meg.