A MacG megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy már szerdától elérhetőek lesznek a fenti gépek. Pontosabb részletekkel nem szolgált a lap, de úgy tűnik, hogy a márciusi, 13 colos MacBook Pro frissítés után most befuthatnak az update-elt 15-ös modellek, valamint a mégkétszerjobb, 27 colos iMacek is. 

Az mindenesetre intő jel lehetett, hogy a laptopok szállítási ideje 2-3 hétre nőtt a közelmúltban, sőt, a B&H oldalán már egyenesen azt írták rá, hogy:

discontinued.

Sőt, az iMac szállítási ideje is elkezdett nyúlni.

mbp15.png

Hogy mi kerül a házakba, jó kérdés, az jelenleg ugyanis jelenleg nincsenek a piacon olyan processzorai, amelyek lehetővé tennék a cserét: mindkét típusban négymagos cpu-k vannak, a legújabb, Broadwell architektúrából azonban még mindig csak a kétmagosok érhetők el (ezek vannak a MacBookban, az Airekben és a 13-as Prókban), az előző generációs Haswellből meg már korábban beleraktak mindent a Macintoshokba, amit lehetett.

Szóval vagy az Apple gépeiben debütálnak a négymagos Broadwellek szerdán, vagy már a következő generációs, Skylake processzorok premierje lesz a MacBookban és az iMacben (ez még nagyon meglepetés lenne), vagy a frissítés nem érinti a cpu-t, vagy nem is lesz frissítés.

Akárhogy is, az elég fura lenne, ha a 21-es iMac kimaradna, hiszen ha jut cpu a másik kettőnek, valószínű lenne mit rakni a kisebbik asztali gépbe is.