Edward Hornsey összevásárolt mindenféle lopott és meghibásodott mobilt a netről, majd bevitte ezeket az Apple-höz javíttatásra: a visszakapott iPhone-ok már nem ugyanazok a darabok voltak, amiket leadott, hiszen valódi javítás helyett ilyenkor általában valamilyen refurbished példányt adnak vissza az ügyfélnek.

edward-hornsey-640x425.jpg

Ez volt a tökéletes módszer: Edward megszabadult minden, a lopott telefonnal járó nyűgtől, nem kellett attól tartania, hogy egy nap majd kopogtat nála a rendőrség és elkobozza a készüléket, ráadásul a refurbished példányokat szinte újként tudta értékesíteni, jelentős haszonra téve szert a bizonytalan forrásból vásárolt lopott mobilokhoz képest.

Edward lényegében a pénzmosáshoz hasonló szolgáltatásra vette rá az Apple-t, kihasználva azt a kiskaput, hogy a vállalat nem ellenőrizte, hogy egy személy hány készüléket visz vissza. Szóval belevágott és 51 iPhone-nal játszotta el a cserebereprogramot. 

Aztán egyszer mégiscsak összeállt a kép és a rendőrség letartóztatta a fickót. A nyomozás során 11 millió forintot találtak a számláján, bár a cikk nem részletezi, hogy ez csak úgy ott volt, vagy az iPhone-okkal összefüggésben került oda. Hat hónapra ítélték.