Ami általában annak a jele, hogy érkezik az új gép: a 2-3 napos határidő először 1-2 hetesre, majd most 2-3 hetesre nőtt, ebből sokan arra következtettek, hogy leállt a laptopok gyártása, probléma van az ellátással, ezért nőtt a várakozás.

macbookshippingestimates.jpg

Logika lenne benne: a 15-ös laptop az egyetlen, ami idén még nem frissült, miközben az Airből és a 13-as Próból már kijött az új generáció. Nagyon ideje lenne egy új modellnek, ráadásul nyakunkon a WWDC, ahol akár be is mutathatnák az utódot, szóval minden egy irányba mutat.

Minden, leszámítva, hogy az Intel akkora csúszásban van a Broadwell-csipekkel, hogy még mindig nincsen piacon az új processzorcsaládnak az a verziója, amit a 15-ös Próba érdemes lenne beépíteni: négy magos, alacsony fogyasztású csipekről beszélünk. Még csak hírek sincsenek arról, hogy mikor kerül a boltokba a cpu, sőt, egyes források szerint akkora késésben vannak az erősebb Broadwellek, hogy az Intel piacra sem dobja őket, hanem rögtön az utódot, a nagyobb teljesítményugrást jelentő Skylake-et kezdi el árulni, aminek jó tempóban haladt a fejlesztése, így az egyszerűen a Broadwell nyakára csúszott.

Ebben az esetben azonban a harmadik negyedévnél korábban nem várható MacBook-update, és ez a harmadik negyedév leginkább augusztust jelenti. És ebben az esetben a megnőtt várakozási idő nem az új gépre utal, hanem arra, hogy a laptopot ugyanott gyártják, ahol az Apple Watch és a MacBook készül, és egyszerűen át kellett csoportosítani néhány munkást a másik gyártósorra, hogy ki tudják elégíteni az igényeket.

Persze az is elképzelhető, hogy az Apple megunta a várakozást és piacra dob egy olyan frissítést, ami nem az új Intelekre épít, hanem más okosságokat tud majd. A 13-as Prókban és az Airekben úgyis láttuk már, hogy a Broadwell nagy forradalmat nem hozott el magával:

 

Viszont számtalan egyéb ponton lehetne okosítani a laptopot úgy, hogy az vonzóbb legyen, mint amennyit egy 2-3 százalékos gyorsulás önmagában jelenthetne.