Csaba korábban már írt arról, hogy széptszedték az S1 SoC-et, az Apple Watch

kvintesszenciáját.

De akkor még nem sejtették azt, amit most már tudnak.

A Chipworks megerősítette: 28 nanométeres gyártástechnológiával készült a processzor (amit egyébként kábé az A5-ös sebességéhez hasonlítanak), miközben az A8-asban már 20 nanométeres, míg az idén érkező A9-esben a pletykák szerint 14 nanométeres eljárást használnak. A 9to5Mac úgy kommentálta mindezt, hogy

jó hír a következő generációs Apple Watch-nak, hiszen könnyen tudnak erősebb processzort építeni bele, ugyanakkora helyre, mostani.

Nagy mókamesterek.

s1-composite2-1.jpg

Egyébként meg tényleg nem nagy ügy, ha az óra könnyedén ellátja azokat a feladatokat, amiket ígér, akkor végül is kit érdekel. A Consumer Reports jelentése szerint pedig ez nagyon is megy: pár napja a legjobb okosórának választották a cuccot, a teszt a kialakítást, a funkciókat és a használhatóságot is vizsgálta.

Sőt. Nemcsak az első helyet vitte le az Apple, de a másodikat is: az ezüstérmes az Apple Watch Sport lett, az LG G Watch R-rel együtt. Szóval a 28 nanométer lehet, hogy valakinek betárcsázós, de ha ezzel is biztosítható a felhasználói élmény, akkor nem nagy ügy.

Ja, és az S1 processzorát is a Samsung gyártotta. Ahogy az A9 nagy részét is ők fogják. Brofist!