Már tavaly észrevették, hogy egy keresőmotort indítottak az Apple-höz tartozó IP-tartományokból, de most a cég is beismerte, hogy szolgálatában áll egy digitális lény:

Applebot.

w.jpg

Az Applebot egy keresőrobot (web crawler), ami automatikusan végigjárja és feltérképezi a webet, a cég által közzétett dokumentum szűkszavú meghatározása szerint olyan termékek után kutatva, amikben utalás található a Sirire és Spotlightra. Ja, és persze figyelembe veszi a robots.txt fájlokba helyezett szabályokat, és a Googlebotokra vonatkozó külön kiemeléseket magára is érvényesnek gondolja.

A korábbi pletykák szerint az Apple a saját keresőmotorjának kifejlesztésén dolgozik. Azt tudjuk, hogy a Google keresőjét annyira nem szeretik, a Siri a Bing és a Wolfram Alpha lehetőségeit használja inkább, ha valakinek, neki biztosan szüksége lenne valami jobb társra. És itt nem a Wolframra célzok.

Az viszont tuti, hogy nem fejlesztenek olyan keresőt, ami a felhasználók szokásaival kereskedik külső cégeknek, Tim Cook ez ellen gyakorlatilag hadjáratot indított nem sokkal korábban. Hogy a Siri számára mit tudnak kiminecraftolni az internet népéből, és voltaképp mire ez az egész, egyelőre nem tudni.

Amit tudni, hogy Csaba tegnap letesztelte a 2015-ös MacBookot, ami gyönyörű: