Elkezdődött. Kiszállították az első adag Apple Watch-készletet, és természetesen mi mást vár ilyenkor az ember, mint

  1. bemutató videókat
  2. valami szaftos kis botrányt, egy új "gate"-et

Hát most van már mindkettőből. Csaba készített bemutató videót az első forgalmazási nap éjjelén, és megjött a szkreccs-gate. Merthogy az első tulajdonosok beszámolójából kiderült, hogy a rozsdamentes acélból készült Apple Watch

karcolódik.

Oké, a helyzet az, hogy a rozsdamentes acél, úgy természetéből fakadóan, karcolódik. Nagyjából akármilyen ötvözetről van szó. Ez a világ rendje. Szar dolog, de ez van. A tepsiméretű, vékony alumínium  telefonok meg farzsebben hajlanak. Sőt, ha Apple Watch Editiont vennél: az arany is elhajlik, ha megharapjuk (mindenki látta már kalózos filmekben). Ne egyél órát, ne legyél Muzzy.

És a karcokkal sincs pánik, hiszen van egyszerű megoldás. Nem új megoldás, hiszen a rozsdamentes acél órákkal rohangáló emberek már kitapasztalták pár évtizeddel ezelőtt, de mivel sokan az Apple Watch júzerek közül még nem hordtak órát, nekik új lehet a trükk. Nekem is az volt.

Polírozó paszta. Az a megoldás.

A 9to5Mac készített egy videót is, amiben bemutatja a használatát:

Én viszont szakértővé akarom képezni magam, így találtam rá az internet mélyén a Polírsuli nevű fantasztikus oktató anyagra, úgyhogy most ezt nézem. Nézzétek ti is, állat: