Néhány mázlista két nap múlva átveheti az okosóráját, bár ahogy a sikeres rendelést leadó ismerőseinktől hallottuk, még senki sem tudhatja, ki lesz benne a szerencsések klubjában: egyelőre annyi történt, hogy tegnap az Apple levonta a foglalók számlájáról az óra árát, de az átadás időpontja még mindig nem napra szól, csak intervallumra. 

Na de: az óra rövidesen kikerül a vadonba, és jó tudni, hogy már a startkor elérhető lesz rá néhány alkalmazás. A Mac Observer szedte össze a tíz leghasznosabbat, mi ezekből szemezgettünk, csak hogy érzékeltessük, a külső fejlesztők alkalmazásaival mennyi mindenre lesz jó a Watch.

Elérhető lesz például a 1Password, amivel ugyan nem fogsz tudni belépni a weboldalakra, de gyorsan elő tudod varázsolni a legfontosabb kódjaidat. Nekem például jól jönne, amikor Bubit bérlek (bár többnyire qr-kóddal és mágneskártyával használom, de volt már, hogy hasznos lett volna).

20150421applewatch_1password.jpg

OmniFocus 2: az óra folyamatosan jelzi majd a következő fontos eseményt. Lehet, hogy ettől baromi idegesítő lesz az egész, de elsőre praktikusnak tűnik, hogy nem kell elővenni az iPhone-t, amikor azon gondolkozol, hogy mi is lesz a következő tennivalód.

20150421applewatch_omnifocus.jpg

Dark Sky: 4 euróért megmondja, ha rettenetes idő közeleg. Szól, ha futni kell. 

20150421applewatch_darksky.jpg

Citymapper: na ez érdekel engem a legjobban. Utazol egy városban, el akarsz jutni A-ból B-be, és az óra megmondja, hogy hol-melyik közlekedési eszközre kell felszállnod és mennyit kell várnod. Az összes felsorolt közül ez tűnik a legpraktikusabb, legéletképesebb appnak, amit most azonnal szeretnék használni.

20150421applewatch_citymapper.jpg

Yelp: ez az ingyenes alkalmazás is jó lehet utazás közben: megmutatja a város jó éttermeit, értékeléseket olvashatsz, tájékozódhatsz a nyitvatartási időről, ráadásul működik a handoff, ha review-t akarsz írni, egyszerűen átadja az app a munkát az iPhone-nak.

20150421applewatch_yelp.jpg

Mac Observeren van még további öt app, de nyilván jön még kábé ötvenezer a következő egy évben.