A 9to5Mac tudta meg, hogy mennyibe kerül majd az AppleCare+ a legdrágább, luxusterméknek pozicionált Apple Watch-okra.

999 dollár, ami 270 ezer forintot jelent (Magyarországon az ÁFA miatt ez 343 ezer forintot jelentene majd).

Ha azt kérdezitek, mivel ad ez többet, mint az Apple Watch Sport esetén mindössze 59 dollárba, 16 ezer forintba, az Apple Watch esetén pedig 79 dollárba, 21,5 ezer forintba kerülő szolgáltatáscsomag, a válasz az, hogy

semmivel.

Ugyanúgy plusz egy év telefonos technikai segítségnyújtás és legfeljebb két esetben javítandó hardverkárosodás van a pakkban a fennmaradó időszakra.

 screen_shot_2015-04-04_at_21_05_39.png

Az Apple Watch Editionre a vásárlással jár a sima Apple Care, ami több mindent tartalmaz, mint az olcsóbb modellekre készített csomag. Egyrészt alapból két évig érvényes egy helyett, másrészt egy éjjel-nappal hívható segítségnyújtó vonalat kap a vásárló, valamint a vásárlás után online beállítási/betanítási lehetőséget lehet kérni a helpdeskes munkatársaktól.

Nem szokatlan, hogy a termék árának 10 százaléka körüli az AppleCare+ (ami Magyarországon nem elérhető egyébként), és a normál órák esetében nem is sok az a pár tízezer forint a plusz jótállásért. És azt is tudom, hogy csak a magamfajtáknak szokatlan, hogy a luxustermékre a vonatkozó szolgáltatások ára is sokszorosra nőnek, aki rendszeresen jár szervizbe mondjuk egy A8-assal, az már biztosan megszokta a differenciált rezsióradíjakat. De valahol a lelkem mélyén sosem éreztem ezt az egészet észszerűnek, így most sem érzem annak, amikor az Apple húzza ki a lapot.

Az Apple Watch egyébként április 10-től előrendelhető ottani idő szerint (PT) éjfél után egy perctől, ami Magyarországon reggel 9:01-et jelent.

Hogy mi az Apple Care, és úgy egyébként miért jó nekünk, arról itt írtunk.

Ha pedig hardveres problémátok van, ide fordulhattok emailes segítségnyújtásért. Ezt az Appleblog (feat. Almalé és Kungfu) szerezte nektek, ingyen.

Ossz.