Na kérem. Volt itt akkora füstje a Bendgate-nek, hogy sokan nem tudták röhögés nélkül kimondani az iPhone 6 Plus nevet. Aztán a vihar elcsitult, az iPhone-ok fogynak mint a kilós cukrok, és nem hallunk többet arról, hogy elhajlik a készülék a farzsebben. Tokkal, farzsebtelenítéssel gondolom, megoldottuk valahogy.

Aztán most megérkezett a Samsung Galaxy S6 sorozat, a telefonok, amik dizájnban erősen hajaznak az Apple csúcsmodelljeire. És láss csodát: hajlanak. Az első hajlítási tesztek szerint pedig nem is akárhogy: épp akkora erő kell hozzá, mint az iPhone 6 Plus esetében. Mind a Galaxy S6 Edge, mind az iPhone 6 Plus 49,4 kilogrammnak megfelelő erőhatástól kezdett el hajlani, azzal a különbséggel, hogy az Edge kijelzője el is tört ennél a nyomásnál, míg az iPhone 6 Plus-é érintetlen maradt:

Ennél van érdekesebb is: az Apple telefonja 81,2 kilogrammnál tört használhatatlanra - a Samsung csúcstelefonja már 67,6 kilogrammnál elérte ezt a szintet. A teszten szerepelt még a HTC One M9 is, ami egy kicsit jobban bírta: 54,4 kilogrammnál kezdte el csak az elhajlást, viszont ebben a pillanatban használhatatlan is lett, a bekapcsoló gomb elhelyezkedése miatt.

Kár, hogy nem próbálták ki az iPhone 6-ot is, a mérete miatt igazából az lehetne versenytársa a Galaxy S6 Edge-nek. Az iPhone 6 Plus szimplán jobb.