A legutóbbi keynote után volt egy kis sokk az Apple hazai áremelésével kapcsolatban, amikor észrevettük, hogy mondjuk az iPhone 6 alapára 220.990-ről 247.990-re (jelenlegi ár) nőtt. Akkor is megírtuk, hogy ilyenkor érdemes még az iCentre-nél gyorsan megvenni a régi árakon a telefont, hiszen várható, hogy hamarosan mindenhol emelkedik majd az ár.

Aztán azóta sincs változás. Az iCentre-nél még mindig a régi áron árulják az iPhone 6-os széria tagjait, 27 ezer forinttal kevesebbért, mint az Apple hivatalos oldalán. Érdemes szétnézni.

Találhatunk például egészen különös áron dolgokat: a mostanra már az Apple oldalán nem is forgalmazott 64 gigás tárhelyű iPhone 5s például 199.990 forintért kapható,

ami 10 ezerrel olcsóbb, mint az Apple oldalán a 16 gigás ugyanebből a szériából.

screen_shot_2015-04-02_at_14_00_36.png

Egyébként ha az Apple tényleg meglépi, hogy kivonja idén az 5s dizájnt a piacról (erről itt írtunk), várható, hogy az utolsó készleteket felvásárolják az emberek, mert sokaknak a mérete, a fogása és a kialakítása miatt is ez tetszik. Csabának is, aki videóban sírta el a bánatát.

És nem is kell félni, hogy túl gyorsan elamortizálódik: ma a lassan három évvel ezelőtti iPhone 5 vagy akár a még idősebb iPhone 4S is elég jól muzsikál a legújabb szoftverrel, támogatja a cég a régebbi készüléket, szóval az iPhone 5s előtt van még legalább három felhőtlen év.

És ennyi idő alatt pont a tárhely lesz a szűk keresztmetszet: 64 gigán viszont nem kell félni, mi lesz a sok fotóval és videóval, nagy alkalmazásokkal meg a többivel.

ipad_2.jpg

Van még egy rakás akciós iPad is az oldalon: mindhárom mini széria és az iPad Air két generációja van leárazva, akár több tízezer forintot lehet most spórolni itt is egy darabon.

Aki tervezett venni iOS-készüléket mostanában, húzzon bele, mert ennél ez idén már csak drágább lesz, nem is kevéssel.

Disclaimer: az iCentre az Appleblog partnere