Tegye fel a kezét, aki használja a Find my Friends alkalmazást! De tényleg, van bárki, aki el szokta indítani a programot?

Hát majd lesz, amikor te is átkapcsolsz féltékeny férj/feleség-üzemmódba. Egy új szabadalommal ugyanis kiterjesztené az Apple az alkalmazás képességeit és lehetővé tenné A-nak, hogy kövesse B-t. Nemcsak azt, hogy az egyik lássa, merre kolbászol a másik, de a konkrét útvonalat is kimutatná a program.

12263-5954-150324-path-l.jpg

Nyilván ennek főleg akkor van értelme, már a hivatalos propaganda szerint, amikor például a gyerekedről akarod tudni, hogy mikor, hol volt, illetve elvileg mindkét eszköz használójának a részéről beleegyezés szükséges a szolgáltatás aktiválásához, de simán látom magam előtt azokat a hülye férjeket, feleségeket, akiktől a házastársuk elkéri egy pillanatra a mobilt, csak az időjárást akarom megnézni, engedélyezi a követőfunkciót, és már mehet is az osonkodás.

A Find my Friends kiterjesztésének vannak további funkciói is, például az egyik eszközön nézhetjük a másik navigációs képernyőjét, ez egyfajta tükrözés, ami jól jöhet, ha segíteni akarunk valakinek a tájékozódásba. És azt is megtehetjük majd, hogy a saját navigációs képernyőnket küldjük át a másik eszközre, ami szintén akkor jön jól, ha a másik eszköz tulajdonosa tökéletesen eltéved.