A Buzzfeed News úgy tudja, hogy az Apple a WWDC-re tervezi az új generációs Apple TV-jének bemutatását. Ebben minden ott lenne, amit várunk: teljes funkciós App Store, az iPhone 6-os szériából megismert A8-as SoC, amivel mehet a 4K-s lejátszás is, meg a játékok futtatása.

Játékkonzol lehet az Apple TV-ből, úgy mellékesen.

11760-4924-overview_whatis_hero_2x-l.jpg

Ezenkívül az Apple TV megkapná végre a Sirit is a pletykák szerint, ezzel egyszerűbbé válna a HomeKit funkciók irányítása, ami a tervek szerint a kütyühöz kerülne. “Hey Siri, becsuktam a garázsajtót? Ja, és mielőtt válaszolsz, emeld meg itt egy fokkal a hőmérsékletet, mindenhol máshol meg két fokkal le. A hétvégén pedig nem leszek itthon, szóval tedd majd meg a szükséges intézkedéseket”. Meg ilyenek.

Az Apple TV egyébként jó rég nem frissült, Tim Cook viszont lenyomta az árát a legutóbbi keynote alkalmával 69 dollárra. Ez két dolgot jelenthet: az egyik, hogy láthatóan nagyon szeretnék az eszközt minden otthonba benyomni, még azelőtt, hogy HomeKit integráció meg hasonlók indulnának. Azt szeretnék, hogy ez már ne legyen beruházás, hogy a következő szint, az okoslakás elérése már félig-meddig adott legyen mindenhol, elméletben.

A másik, amit valószínűsíthetünk, hogy megmarad ez a széria is, és a következő generáció magasabb áron lesz rendelhető. Az lesz a prémium.