Sokáig volt kérdés, hogy ha az Apple Watch-on nincs ujjlenyomat-olvasó, akkor mégis hogy a rákba lehet vele fizetni úgy, hogy az ígéret szerint nem kell hozzá elővenni az iPhone-t (mert ha elő kellene venni a telefont, akkor minek az órás fizetés ugye).

Aztán Eddy Cue most hétvégén elmondta.

cue-apple-pay.jpg

Két dolog kell ahhoz, hogy az Apple Watch oldalán található gombot duplán megnyomva az órában található NFC chip segítségével fizethess.

1. Legyen unlockolva az Apple Watch
2. Legyen a közelben az az iPhone, ami unlockolta az órát

Az Apple Watch-ot az iPhone unlockolja. Amikor felvesszük az óránkat, a telefon TouchID-ján keresztül az ujjlenyomatunkkal (vagy a szenzor hiánya esetén azonosító kód beírásával) azonosíthatjuk a csuklónkon lévő eszközt, innentől kezdve egész addig a pillanatig, amíg le nem vesszük az Apple Watch-ot a kezünkről, a két eszköz össze van kapcsolva. Ebben az esetben nem kell további azonosítás ahhoz, hogy fizessünk az órával, hiszen egyszer már megtörtént az azonosítás, és az óra nem került át más ember kezére.

Egyébként az okosórán keresztül akkor is tudunk majd fizetni, ha régebbi, NFC chip nélküli iPhone 5, 5c vagy 5s készülékünk van, persze az 5 és 5c készülékek esetében minden TouchID-vel kapcsolatos azonosítás helyett kód beírása kell majd.

Ezt minden bizonnyal demózzák is holnap, úgyhogy előre elmondtam, hogy már ne legyen újdonság.