Észak-Korea egyelőre nem bombázta le se a Yotube-ot, se a Google Playt, se az Xbox és a Sony filmkölcsönzőit, szóval lépett az Apple is és elérhetővé tette az iTuneson az Interjút, a filmet, ami Kim Dzsongunnál állítólag kiverte a biztosítékot.

11439-4299-141228-interview-l.jpg

A gond csak annyi, hogy egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában kölcsönözhető ki a film, de gondolom hamarosan több országban is elkezdik terjeszteni, ha a fent említett kettőt nem semmisítik meg elit öngyilkos alakulatok a következő 48-72 órában.

A kölcsönzés 6, a vásárolás 15 dollárba kerül, és akármi is lesz, már biztosan ez a Sony legsikeresebb online kiadott filmje ever, ami azért nem egy nagy állítás, ekkora reklámkampányt nem kapott még produkció, arról nem is beszélve, hogy az Interjút eredetileg rendes moziba szánták, szóval ez egy nagy költségvetésű szuperprodukció, nem egy tipikus online vagy dvd-s megjelenésre szánt olcsó vacak.

 

Bár sokak szerint csak annyi a különbség, hogy ez egy drága vacak. Amit muszáj elhinnem, hiszen még nem láttam a filmet, de ha az Ananász Expresszből, vagy az Ez itt a végből, Rogen és Franco két korábbi mozijából indulok ki, nehéz elképzelni, hogy az Interjú nem sírva röhögős, pedig állítólag nem az.

Akárhogy is, szerda óta 15 milliót hozott a film a Sony-nak és az iTunes hordozórakétái még csak most kapcsolnak be, szóval elképzelhető következménye lesz az ügynek, hogy az online premier felértékelődik és versenyképesnek fog tűnni a hagyományos, mozis bemutatóval is.