Komoly update vár a kis 100 dolláros set-top-boxra, az Apple a pletykák szerint hamarosan bemutatja az új verziót, új lehetőségekkel, saját store-ral, játékokkal meg minden jósággal.

Egy dél-amerikai dizájner, Radu Dutzan viszont megelőzte őket, és bemutatta, milyen lenne az Apple TV menüje, ha haladna a korral, és szeretne maximálisan felhasználóbarát lenni. A megoldás: egyetlen kisméretű touchpad az irányítón. A módszer: vertikális lista, horizontális scroll és keresés. Gombnyomogatás (vagy azt helyettesítő gesztus) helyett sebességérzékeny suhintás és direkt ujjmozgatással elérés. Létező irányítási módszerek, de most először működnek egy Apple TV-n.

A gépelésnél a touchpaden a megfelelő betű fölé mozogsz, majd elengeded - így adja be a karaktert. Törölni jobbról balra gesztussal lehet. Alulról felfelé mozgatással feljön egy Control Centerhez hasonló menü, így a videólejátszásnál a beállítások.

screen_shot_2014-12-22_at_08_27_10.png

Gyök egyszerű, jól használható és már működik. Remélem, hasonló lesz az Apple megoldása is. A dizájner magyarázatát itt olvashatjátok.