Az elmúlt napokban záporoznak a pletykák, ez persze önmagában nem jelent semmit.

Ami a 12 colos iPad mellett szól:

- a források többnyire egymástól függetlenül írják meg ugyanazt
- a pletykálkodók közt van a KGI is, az ő pletykáik véletlenül idővel valósággá szoktak válni
- meg lehetne csinálni

A 12 colos iPad ellen szól:

- minek?

A hírek szerint a készülék 305x221x7 milliméteres lesz, a kijelzője 12,2 colos, várhatóan április és június között kerül piacra, és egy A9-es processzor lesz benne, ami természetesen kétszerolyanamazing, mint az A8X.

Tényleg meg lehetne csinálni, más kérdés, hogy ebben a formában a hagyományos vadászterületen értelmetlen lenne. Nem látom magam előtt az alkalmazási közeget: a tabletszegmensből pont a mérete miatt lógna ki, egy ekkora eszközön már nem lehetne olyan kényelmesen böngészgetni a kanapén fekve, mint a kisebbeken. Ki akarna fordulni a kezünkből, nehéz lenne vele egyensúlyozni, egyszerűen túl nagy lenne.

A profi szférában viszont elférhetne, és a formálódó IBM-Apple szövetség, ami állítólag igazi áttörést jelent majd a tabletek tudományos-, és üzleti célú felhasználása terén, akár meg is ágyazhat a 12 colos gépnek.

Jelenleg ezt az egy értelmes magyarázatot tudom elképzelni az óriás iPadre. Tudósok nyomkodják majd, meg brókerek, miközben hatalmas számok jelennek meg a kijelzőn, meg grafikonok.

A másik felhasználási lehetőség természetesen az isteni Sophie Marceau, akinek az egyik legjobban sikerült képéről a 7-es és a 10-es iPad még pont levágja a lényeget, 12 colon viszont egyben élvezhető a látvány:

ipad.jpg

(aki megemlíti, hogy a tabletek felbontása ugyanakkora, és így pont ugyanaz a kivágás látszana mindhárom készüléken, azt örökre kizárom a Sophie Marceau-klubból).