Tudtuk, hogy az új iPadek és iPhone-ok grafikai teljesítménye, processzora mindig durván beelőzi a tavalyi modelleket, az A8X GPU-ja például 2,5-szer gyorsabb az elődjénél, az A8 50%-kal. Hallottunk arról is, hogy a Metal segítségével, az OpenGL motor kiiktatásával és az alacsony szintű hozzáférés megvalósításával még többet lehet kihozni a vasból, mint eddig. Ugyanabból a vasból, sokkal többet.

Sejtettük, hogy mit hoz ez majd el, de a Frostbite bejelentése mégis meglepett. Jön a Battlefield 4 iOS-re, éppen ezen dolgoznak a fiúk, és néhány screenshotot is kiraktak a weboldalukra. Nézzétek:

bf4_ios_2-1024x718.jpg

bf4_ios_1-1024x718.jpg

Mint írják, korábban a sok dinamikus elem és mozgó fények miatt nagyon le kellett butítani a játékot ahhoz, hogy a Frostbite motorja bírja a számítást egy tableten is. A Metallal viszont teljesen kihasználhatják a hardvert - írják. Egyszerre tudnak vizuális gyönyört okozni, és sok mozgó objektumot megjeleníteni.

A munka még tart, nagyon izgalmasnak írják le a folyamatot, a kísérletezést, de az biztos, hogy lesz Battlefield 4 iOS-re. És kábé így néz majd ki. További részleteket később is kiraknak a weboldalukra.