Ma meg mindenki arról ír, hogy a 4,7 colos kijelző mögé egy 2100mAh-s telepet raknak, ami majdnem másfélszeres növekedést jelent az iPhone 5s-ben használt 1560mAh-s akkuhoz képest. Erre a nagyobb kijelző miatt lehet szükség, illetve talán azért, mert egy másik forrás szerint az A8-as csip 2 gigahertzen fut majd az A7-es 1,3 gigahertzéhez képest, ami elképzelhető, hogy a fogyasztás megugrásával is jár majd.

9040-496-mockups-140423-l.png

Azért a fentiekkel kapcsolatban vannak kétségeim. Az Apple jól láthatóan nem növeli a teljesítményt öncélúan, és az iPhone 5s hardvere egyáltalán nem olyan elavult, hogy akár a fogyasztás drasztikus növelése árán is, de növelni kelljen a teljesítményét. Sokkal inkább életszerű az, hogy a csip az üzemidőt nem veszélyeztetve gyorsul majd. Persze a nagyobb kijelző akár energiaéhesebb is lehet, csakhogy amikor az Apple az iPhone 5-nél átállt a 4 colos kijelzőre, akkor is megoldotta valahogy a feladatot: az új mobilnak ugyanakkora maradt az akkumulátora, mint az elődjének.

Arról nem is beszélve, hogy ha csak nem sikerül valami varázslattal sokkal hatékonyabb telepeket készíteni, akkor egy másfélszer nagyobb akksi majdnem másfélszer olyan nehéz is lenne, ami jelentős hatással lenne a készülék súlyára.

Persze ha az Apple előáll valami forradalmi újítással, és az akkumulátor kapacitása súlyproblémák nélkül is növelhető, akkor elképzelhető a 2100mAh-s elem érkezése.