Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik volt a Facebook legellenszenvesebb döntése az utóbbi években, de felhasználói oldalról nézve talán azon idegeskedtem a legtöbbet, hogy kiszedték az üzenetküldési lehetőséget az alkalmazásból és azt külön appba szervezték. Néhány hónappal ezelőtt történt meg, hogy nem tudtam többé olvasni a leveleimet, kaptam viszont egy figyelmeztetést, hogy ha tartani szeretném a kapcsolatot az ismerőseimmel, töltsem le a Messengert.

Totál értelmetlen, öncélú szopatás, aminek semmilyen előnyét nem láttam az elmúlt hónapokban, viszont minden alkalommal hálát adtam az égnek Zuckerberg nyomorúságos egyetemi és gimnáziumi éveiért, amikor szembesültem a leküzdhetetlen kényszerítő erővel.

Azt viszont mostanáig nem tudtam, hogy ez a szopatás csak néhány európai, sőt, kimondottan kelet-európai országot érint, és az amerikaiak például tovább használhatták gondtalanul az alapalkalmazást a levelezésre. Egészen mostanáig: a mai hírek szerint a hét végén őket is kipöccintik az appból és arra kényszerítik a százmilliónyi iOS-facebook-júzert, hogy velünk együtt szívjanak a Messengerrel.

Zuckerberg szerint erre azért van szükség, hogy még teljesebb legyen az élmény, még nagyobb móka legyen a facebookozás, akár a tartalomfogyasztásról, akár a róla leválasztott levelezésről beszélünk, és a nagyszerű visszajelzések alapján úgy gondolták, hogy a lokális szopatás után mehet a globális is.

Szóval akkor a nagyszerű visszajelzésekrűl:

Screen Shot 2014-07-29 at 07.26.50.png

Szerintem nincs olyan nagy app, ami hasonlóan szarul állna az App Store-ban. És a kevés pontnak nem az az oka, hogy a Messenger rossz, hanem hogy egyáltalán létezik: totál értelmetlen véglény, ami csak arra jó, hogy jelenlétével bizonyítsa, hogy a Facebook gátlástalanul megtehet bármit a felhasználóival. Holnap lesz egy külön app az olvasásra és másik az írásra, egy a csaj ismerősök híreinek a böngészésére, egy az androgünöknek, miközben úgy alakítják a napi hangulatod, ahogy az épp jól esik nekik.

Érdekesség: megnéztem a környező országok app store-jainak az értékelését és azt láttam, hogy nálunk messze többen véleményezték a Messengert, mint másoknál, pedig általában nem jellemző a magyarokra ez a nagy aktivitás. Ebből arra következtetek, hogy a szopatás első hulláma sokkal erősebben érintett minket, mint más nemzeteket.

Következtetés: a Facebook CSICSKÁNAK tartja a magyarokat!