Jönnek a holtbiztos hírek, ezek szerint jövő héttől beindulnak a gyártósorok és elkezdik ontani az iPhone 6-os kisebbik modelljét, a 4,7 colos készüléket. A Foxconn SZÁZEZER embert vett fel csak azért, hogy ki tudják elégíteni a megugró keresletet: ez nem az iPhone 6-on dolgozó emberek száma, ez csak a plusz, amit az új modell kedvéért felvesznek, várhatóan ennél tehát többen állnak majd a gyártósorok mellett.

És a korábbi hírek alapján a munkások már nem lesznek egyedül (százezres magány): robotok segítik majd a dolgukat, hogy gyorsabban, több iPhone-t tudjanak előállítani, mint korábban bármikor, szóval alapvetően luddita megmozdulásokra számítunk Sencsen környékén.

A hír egy másik érdekessége, hogy az 5,5 colos verzió gyártásának a beindítása állítólag augusztusra csúszik, mivel felléptek bizonyos nehézségek a tömeggyártással kapcsolatban. Korábbi infók szerint a fő gond a nagy érintésérzékeny panellel van, ami a széleinél egyre érzéketlenebbé válik, így a GigaiPhone várhatóan nem, vagy csak nagyon szűkösen lesz elérhető a szeptember végére várható iPhone 6-premierkor.

8917-326-mockup-140410-l.png

Azt már egy másik forrás erősítette meg, hogy az új készülékekbe spéci, 2 milliméteres akkumulátor kerül: ezek 33 százalékkal vékonyabbak a jelenleg használt, 3 milliméteres verzióknál. A fogyókúra kisebbfajta technikai szenzáció, csak a Samsungnak vannak még vékonyabb, 1,65 milliméteres telepei, ezek azonban csak laboratóriumi körülmények közt működnek, míg az iPhone akksija elméletileg jövő héttől több milliónyi készülékbe kerül bele.

A vékonyítás persze nem jelenti azt, hogy az akku kapacitása változik, hiszen a 4,7 és 5,5 colos kialakítás szélesebb és magasabb tepsik beszerelését teszi lehetővé, szóval várhatóan a súly sem változik, csak máshogy oszlik meg a dimenziók közt ugyanaz a térfogat.

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.