Nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor az iPhone-ra nem lehetett alkalmazásokat telepíteni: nézted a főképernyőt és nem is volt ezen kívül más, nem volt hova lapozni, sőt, még ez sem volt tele ikonokkal, alulról hiányzott kettő. Aztán eljött 2008., bemutatták az iPhone 3G-t és vele együtt az App Store-t, aminek akkor talán még fel sem mértük a hatásait, de most, hat évvel később már lehet tudni, hogy az okosan átgondolt kezelőfelület mellett ezzel forradalmasította az okosmobilpiacot az Apple.

3giphone-080609-1_1.png

És akkor lássuk a legérdekesebb számokat: eddig több mint 1,2 millió alkalmazás jelent meg a boltban, ennyit arról, hogy a zárt, ellenőrzött rendszer árt a diverzifikációnak. A fejlesztők összesen 15 milliárd dollárt, 3 ezer milliárd forintot tudtak kivenni a rendszerből, ebből két évig lehetne finanszírozni a magyar egészségügyet. A legőrületesebb, hogy ebből a 15 milliárdból 10 milliárd 2013-ban jött össze, szóval hihetetlen ütemben nő a Store forgalma.

appstore-110122.png

A felhasználók 75 milliárdszor töltötték le a 9 millió fejlesztő valamelyik alkalmazását, az ő számuk egyébként másfélszeresére nőtt az utóbbi egy évben. A regisztrált felhasználók száma 800 millió.

És akkor nézzük meg a videót arról, ahogy Steve Jobs annak idején bemutatta a fejlesztőknek az App Store-t:

 

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.