Az iPhone 5s-ben debütált ez a csip, amitől sokat vártunk, de mintha elmaradt volna a forradalom: na majd most. Az M7-es lényege az alacsony fogyasztás mellett végzett mozgáskövetés: az áramkör sokkal pontosabban képes érzékelni, hogy mi történik a telefonnal, mint a minden egyéb feladatért felelős A7-es, viszont célhardverként lényegesen kevesebbet fogyaszt annál, hiszen csak egyetlen feladatra kell koncentrálnia.

Ez az elmélet és van is néhány M7-es-kompatibilis alkalmazás a piacon, de az igazi nagy áttörést talán majd az iOS 8-cal érkező Health-app fogja elhozni, ami a legújabb, hármas béta óta hivatalosan is támogatja a mozgásértékelőt. Vagyis hajlandó vele együtt dolgozni, befogadni az érkező jeleket.

9804-1741-140707-Health_App-l.png

A megfelelő telefonra telepítve a program tök jól fogja tudni, hogy merre-mennyit jártunk, milyen tempóban, mennyi kalóriát égettünk el és úgy általában mennyire élünk egészséges életet. Innentől kezdve persze a mobil még jobban a zsebünkben lesz, mint eddig, és legkevésbé edzés közben pakolhatjuk ki, bár akármennyire is rafkós az M7-es, egy teljes, több végtagot érintő gyúrás minden hatását akkor sem fogja tudni kimatekozni, ebben biztos vagyok.

Ősszel meglátjuk, mire lesz elég.