Nemrég lefutott az első teljes hónapja a kontinensen a Samsung Galaxy S5-nek, és úgy tűnik, ez a harmadik legnépszerűbb mobil Európában az iPhone 5s és az iPhone 5c után. A statisztika az öt legnagyobb országra, az Egyesült Királyságra, Németországra, Franciaországra, Olaszországra és Spanyolországra vonatkozik. Érdekesség, hogy a Samsung csúcsmobiljának vásárlói közül minden ötödik használt már valamilyen iPhone-t korábban.

iphone-5s-features-20130910.jpg

A felmérés szerint az S5 népszerűségének az oka elsősorban a nagy kijelzőben kereshető, a pletykák alapján pont ezt az előnyt nullázzák majd le idén az új iPhone-ok a 4,7 és 5,5 colos panelekkel.

Az európai piac 73,3 százaléka egyébként az Androidé, 16,6 százalék jutott az iOS-nek és 8,1 a Windowsnak.

Amerikában részben hasonló, részben gyökeresen eltérő a helyzet: ott is az iPhone 5s áll az élen, az S5 viszont bejött a második helyre. Érdekesség, hogy a két csúcsmobil sokkal nagyobb szeletét adja a teljes forgalomnak, mint Európában, hiszen az Apple két telefonjával 32,5 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak, míg a Samsung 36,8 százalékos eredményének jelentős részét logikusan az S5 adhatja.

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.