Abban minden pletykagyár megegyezik, hogy két új iPhone-méret jön idén, a 4,7 colos szeptemberben, a hatalmas, 5,5 colos készülék később. És hogy kábé így néznek majd ki, amit én a mai napig nem értek, az alul-felül gumigyűrű elképesztően ocsmány. Persze ezek nagyon rossz minőségű dummy modellek, kilógna még a seggük is a gatyából, ha lenne seggük és gatyájuk.

5.5-Inch iPhone 6 mockup compared to iPhone 5s and other Android phablets (Video) | 9to5Mac 2014-06-26 08-44-33.png

A 4 colos család frissítéséről senki nem beszél rajtam kívül, pedig tutira lesz ilyen is, az új méretek mellett a korábbi, megszokott nagyságot kedvelők lesznek egyértelmű többségben. Az Apple nem hagyja, nem hagyhatja, hogy idén csak a nagyobb méretre vágyók vásároljanak iPhone-t. Tökéletes öngyilkosság lenne, az eladási mutatók meredeken esnének.

A KGI piackutatóktól jött egyébként a pletyka, hogy az 5,5 colos iPhone-ban optikai képstabilizátor is lesz, a “kisebb”, 4,7 colos modellben csak egy iPhone 5s-hez hasonló megoldás gondoskodik a bemozdulás korrekciójáról. Persze az elemzők emellett úgy hiszik, hogy a 4,7-es is jobb képminőséget hoz majd, mint az elődjei.

A másik képesség, ami az 5,5 colos iPhone-t vonzóvá teheti, a tárhely. A Wei Feng információi szerint a legnagyobb modellhez kérhetünk majd egyedül 128 gigabájt háttértárat, egyébként idén 32 és 64 gigák közül válogathatunk. Ez teljesen ellentmond az Apple mostani, “elég lehet a 8 giga is neked, Józsi” felfogásával.

Ha engem kérdeztek, ez az egész egy katyvasz. Hét év pletykaemésztő tapasztalataival azt látom, hogy még nagyon zavaros a kép, és egyáltalán nem passzolnak az állítások a jelenlegi trendekbe.

Ha szeretnél Facebookon értesülni a posztjainkról és egyéb dolgainkról, akkor az Almalé és Kungfu oldalát lájkold. Egyébként ugyanezt Twitteren vagy rss-sel tehetitek meg.