Az Apple pár hete meglepően szigorú lépésre szánta el magát, amikor kinyilatkoztatta: nem fogadja el, hogy az App Store-ban lévő programok az adott alkalmazáson belüli díjazásért cserébe videómegtekintést vagy közösségi megosztást kérjenek. Ha megnézed ezt a videót, öt aranyládát kapsz, ha meg is osztod, tízet, meg ilyenek.

9526-1288-IMG_1401-l.png

Azért sem értette a fejlesztői közösség a tiltást, mert ez legtöbbször opt-in módon zajlott, vagyis a felhasználónak kellett kérnie, hogy legyen lehetősége igénybe venni a bónuszt, ráadásul sok programkészítőnek ez az egyetlen lehetőség volt a pénzkeresetre. Igazságtalannak tartották a lépést, és volt is benne valami.

Az Apple pedig rögtön visszavonta a döntést. Ezt egyértelműen Tim Cook hozta le a céghez: nem ragaszkodnak egy másodpercig sem a rossz választásukhoz.

Továbbra is tilos azt felajánlani a felhasználóknak, hogy értékeljék a programot különféle bónuszokért cserébe, mert ezzel befolyásolják a program toplistás helyezését. Az meg nagyban befolyásolja egy app népszerűségét, ezáltal jövedelmezőségét. De ha ilyen babérokra nem tör a program, csak ártatlan önreklámozást, vagy egy másik app népszerűsítését ajánlja fel aktivitásért cserébe, az mehet.

Ha szeretnél Facebookon értesülni a posztjainkról és egyéb dolgainkról, akkor az Almalé és Kungfu oldalát lájkold. Egyébként ugyanezt Twitteren vagy rss-sel tehetitek meg.