Sokat javult tegnap az App Store, a cupertinóiak bővítették Európában a kézzel válogatott programok körét. Eddig csak a Games, Kids, Education, Food és Newsstand kategóriák esetében volt emberi válogatás az ajánlott alkalmazások között, a többi esetben csak az algoritmusok dolgoztak.

Most azonban az iOS-ről látogatva a Productivity, Photo & video, Sport, Music, Lifestyle, Health és a Travel kategóriák alatt is ott láthatóak az Apple szerkesztőinek kéznyomai. A legjobb appok ajánlását ők állítják össze.

appstore_uj.jpg

Ezzel a lépéssel közelebb került az európai AppStore-életérzés az egyesült államokbelihez. Szükség is van rá, hiszen 1,2 millió alkalmazás között nehéz eligazodni, az iOS 8 bemutatásakor is nagy hangsúlyt fektettek erre a problémára.

Az új rendszerben egyébként csak az egyik ficsör az Editor’s Choice, vagyis a szerkesztői ajánlás feltüntetése az app alatt, több újítás is segít minket majd a keresésben. A WWDC keynote-on elhangzottak alapján a Related searches a megadott keresőszavakra ad más alternatívákat, az App bundles a hasonló alkalmazásokat rakja egy csomagba, a Scrolling results a keresésünk eredményeit mutatja be egy átláthatóbb, képekkel bemutatott, lefelé scrollozható formában, az App previews a kép helyett videókat is enged majd a landing page-re, az Explore tabon keresztül pedig a kategóriák és alkategóriák között igazodhatunk ki gyorsabban.