Ezt állítja az Akron Egyetem egy tudományos csoportja. Sőt azt, hogy a törhetetlen anyag hajlítható, olcsó és ugyanannyira átlátszó, mint a jelenlegi technológiák (a leírásban az ITO-val bevont üveghez hasonlították, ami eléggé elterjedt).

akron-tft-film-590x330.jpg

A Dr. Yu Zhu vezette csoport feltalált egy eljárást, amivel egy áttetsző elektródahálót egy megfelelő polimerrel egyesítenek. Az így kialakított felület hajlékony, és még akkor is megtartja az eredeti formáját, ha 1000-szer hajlítják meg.

A hajlékonyság pedig nem csak akkor jön jól, ha hajlított érintőképernyőt készítenének, hanem nagyban lecsökkenti a gyártási költségeket, ugyanis hatalmas tekercsekben érkezhetnek le a szalagról.

A negatív tulajdonságok, a pontos ár és a teljes kép ismerete nélkül nehezen tudnánk megállapítani, hogy a technológia megfelelő lenne-e az iPhone-ba, mindenesetre a törhetetlen kijelző elég jól hangzik. Ha e mellé tudnánk párosítani a lemerülést nem ismerő akkumulátort és a soha fel nem forrósodó házat, akkor azt hiszem, lezártnak tekinthetnénk az okoskészülék-evolúció első generációját.

Gézának kösz a linket