Miközben izomból nyúzzuk az iOS 8 bétáját, amiről holnap jelenik majd meg egy őrületesen jó anyag az Appleblogon, nem áll le a hírszolgáltatás sem, szóval lássuk a legizgalmasabbakat: az Intel tegnap bemutatta a 14 nanométeres Core M Broadwell processzort, amit a társaság a történelme leghatékonyabb processzorának nevez. Túl sok információ még nem áll rendelkezésre a csipről, azon kívül, hogy remek a teljesítmény-fogyasztás aránya, ami viszont önmagában még nem sokat mond el sem a teljesítményről, sem a fogyasztásról.

mba.jpg

Az viszont remek hír, hogy az Intel közleménye szerint a csip alkalmas lehet a ventilátor nélküli üzemre, ami nagyjából egybevág a titokzatos, 12 colos MacBookkal kapcsolatos pletykákkal. A KGI Securities elemzője, az általában megbízható infókat szállító Ming-Chi Kuo írt először a gépről, ami állítólag retina kijelzővel és az Air vastagságával érkezik, és még ventilátor sem kell majd bele. A pletyka most vált megalapozottá: ezzel a hardverrel gyakorlatilag az állítás minden eleme igazolva van, semmi akadálya a szuper kis 12 colos gép érkezésének.

Egyúttal izgatottan várjuk, hogy mikor jönnek az új hardverek, mert attól, hogy nem mutatták be őket, még nyilván készülnek az iPhone-ok és a többiek.