Azt eddig is tudtuk, hogy a WWDC 2014-es konferencia június 2. és 6. között kerül megrendezésre, és azt is hogy az Apple általában a bemutató keynote-tal kezdi meg az eseményt. Most viszont már hivatalos: június 2-án, ottani idő szerint délelőtt 10-től délig tart az előadás. Két órát.

WWDC-2013-keynote-video.jpg

Két órába rengeteg minden belefér, így a két operációs rendszer mellé simán ott lehetnek a hardverek. Például egy iOS 8-as Healthbook app mellé előránthatnak egy iWatch-ot, esetleg a laptopok frissítését tehetik az OS X 11 mellé. További spekulációim itt.

Az öt napban elég érdekes események lesznek még a WWDC-n, sajnos ezeken kizárólag a vendégek vehetnek részt, közvetítés várhatóan nem lesz. Ilyenekre gondolok:

  • Apple Design Awards - az Apple díjazza más cégek formatervezőit khm, fejlesztőit
  • Women in Technology Get Together - nők a tech-szektorban, azért is aktuális, mert nemrég az Apple igazgatóságába egy hölgy is bekerült, így már bátran lehet erről beszélni
  • Apps for China - Kína Apple első számú fókusza lesz a jövőben, és a piac különleges igényeire persze különleges megoldásokat kell szállítani, az alkalmazások tekintetében is
  • Star Wars Past, Present and Future - ezt mondjuk nem értem. Oké, hogy a Mac Pro és Darth Vader sisakja mutat hasonlóságokat, de nem hinném, hogy erről lesz szó.

Tehát június 2-án, hétfőn este hétkor kezdjük mi is a szokásos élő közvetítésünket.